Turvakoti & lemmikit.

Kun viime viikolla tapasin Turun ensi- ja turvakodin vapaaehtoistyötä organisoivan henkilön, niin en ennalta olisi osannut arvata, miten merkitykselliseksi tämä tapaaminen muuttuisi. ❤️ Sydämellä, aktiivisuudella ja sinnikkyydellä saa isoja asioita aikaan.

Tapaamisen ansiosta kaikki lemmikilliset apua tarvitsevat turvakotiin lähtevät henkilöt saavat Lounais-Suomen alueella avun 24/7. Oli kotona sitten mitä eläimiä ja miten monta tahansa.

Suomi on yksi euroopan väkivaltaisimmista maista naisille. Meillä on vielä pitkä matka väkivallattomaan elämään. Koti on monelle turvapaikka, mutta liian monelle koti on paikka, mistä täytyy päästä turvaan muualle. Ja toki vaikka yleisessä keskustelussa korostuu miesten tekemä väkivalta naisia kohtaan, niin myös naiset kohdistavat väkivaltaa miehiä kohtaan.

Meillä on onneksi turvakotiverkosto, joka kasvaa vuosi vuodelta. Turvakodit ovat elinehto useille meistä. Kukaan ei uskoisi koskaan itse joutuvansa turvautumaan turvakodin tarjoamaan apuun ennen kuin huomaa apua tarvitsevansa. Siksi turvakodit saattavat tuntua itselle vieraalta.

Mulle turvakodit ovat tulleet tutuiksi eläinsuojelutyön kautta, sillä usein ongelmat tuppaantuvat kasaantumaan ja yhdessä kodissa kohtaa kaikki mahdolliset elämän eteen tuomat ongelmat. Ongelmana on ollut se, että turvakotiin ei voi ottaa eläimiä mukaan (Porissa on yksi eläinhuone) ja eläinten kuljetusten sekä hoidon järjestäminen on ollut työlästä. Tähän asti. Jatkossa Lounais-Suomen alueella Turun eläinsuojeluyhdistys tarjoaa olemassa olevat resurssinsa turvakotien käyttöön.

Jatkossa on mahdollista saada apua 24/7 lemmikkien kuljetuksiin ja hoitoon silloin, kun perheenjäsenten pitää päästä turvakotiin. Turun eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoiset mahdollistavat tämän. ❤️

Joka kolmannessa kotitaloudessa on lemmikki ja kun tähän yhdistää maassamme vallitsevan perheväkivallan kulttuurin, niin tilanne on kauhistuttava lemmikillisissä talouksissa, missä kotoa ei tietenkään halua lähteä, jos oma turva tarkoittaa lemmikin hylkäämistä väkivaltaisen kumppanin luokse.

Lue lisää aiheesta ja turvakodista täältä: https://tuentu.fi/elainyhteistyo